Page 12 - Ryby 2018
P. 12

TATAR Z ŁOSOSIA Z JAJKIEM PRZEPIÓRCZYM


             RReessttaauurraaccjjaa  KKaabbaacczzeekk, Magdalena i Piotra Szpak
                                                                  SKŁADNIKI:

                                                                  •  100 g surowego łososia
                                                                  •  5 g soku z cytryny
                                                                  •  1 żółtko z przepiórczego jajka
                                                                  •  cebulka szalotka
                                                                  •  pieczarki marynowane
                                                                  •  ogórek konserwowy
                                                                  •  pieprz mielony
                                                                  •  oliwa
                                                                  •  koperek, zioła i kwiaty do dekoracji
                                                                  •  sos sojowy lub maggi





                                                                  PRZYGOTOWANIE:
            Oboje bardzo lubią tatara z łososia. Ale mieli obawy, czy ich gościom
            będzie smakował. Kiedy go wprowadzili do swojego menu okazał się  Łososia pokrój w drobną kostkę.
            prawdziwym hitem.                                     Dopraw pieprzem, koperkiem i sosem sojowym do smaku.
                                                                  Dodaj oliwy dla konsystencji i smaku. Ułóż w ringu.
                                                                  Wierzch posyp pokrojoną cebulką i ogórkiem.
                                                                  Udekoruj żółtkiem i koperkiem.
                                                                  Talerz przybierz ziołami i jadalnymi kwiatami.
                                                                  Podawaj na przystawkę z ulubionym pieczywem.


                                                                                           Smacznego…









      21
   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17