Page 12 - Ryby 2018
P. 12
TATAR Z ŁOSOSIA Z JAJKIEM PRZEPIÓRCZYM
RReessttaauurraaccjjaa KKaabbaacczzeekk, Magdalena i Piotra Szpak
SKŁADNIKI:
• 100 g surowego łososia
• 5 g soku z cytryny
• 1 żółtko z przepiórczego jajka
• cebulka szalotka
• pieczarki marynowane
• ogórek konserwowy
• pieprz mielony
• oliwa
• koperek, zioła i kwiaty do dekoracji
• sos sojowy lub maggi
PRZYGOTOWANIE:
Oboje bardzo lubią tatara z łososia. Ale mieli obawy, czy ich gościom
będzie smakował. Kiedy go wprowadzili do swojego menu okazał się Łososia pokrój w drobną kostkę.
prawdziwym hitem. Dopraw pieprzem, koperkiem i sosem sojowym do smaku.
Dodaj oliwy dla konsystencji i smaku. Ułóż w ringu.
Wierzch posyp pokrojoną cebulką i ogórkiem.
Udekoruj żółtkiem i koperkiem.
Talerz przybierz ziołami i jadalnymi kwiatami.
Podawaj na przystawkę z ulubionym pieczywem.
Smacznego…
21