Page 6 - Ryby 2018
P. 6
PASTA Z ŁOSOSIA Z AWOKADO I MUSZTARDĄ DIJON
R Reessttaauurraaccjjaa „„CCzztteerryy ppoorryy rrookkuu”” Krzysztof Sola
SKŁADNIKI:
• 10 dag świerzego łososia
Połączenie kremowego awokado i jędrnego łososia na chrupkiej
bułeczce sprawia, że każdy kęs jest pełen ciekawych doznań • 10 dag wędzonego łososia
smakowych. Do tego można go bardzo szybko i łatwo przygotować. • 1 szt. awokado
To znakomita przekąska lub zakąska.
• 2 łyżki musztardy dijon
• 1 łyżka miodu
• sok z połówki cytryny
• sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Oba rodzaje łososia oraz awokado pokrój w drobną
kosteczkę. Połącz z musztardą, miodem, cytryną
oraz dopraw solą i pieprzem. Z pieczywa zrób grzanki.
Pastę połóż na grzanki lub zjedź jak sałatkę.
Smacznego…
9 9