Page 2 - Ryby 2018
P. 2
SPIS TREŚCI
03. PRZEDMOWA / Wójt Gminy Jerzy Kołakowski
04. RYBY BAŁTYCKIE
05. INFORMACJA O KUCHNI USTRONIA MORSKIEGO
53. STOWARZYSZENIE RYBACKA LOKALNA GRUPA DZIAŁANIA
„MORZE I PARSĘTA” W KOŁOBRZEGU
54. INFORMACJE PRAKTYCZNE
SPIS POTRAW
07. NADMORSKIE ZAKĄSKI / Krystyna i Julian Rosińscy
09. PASTA Z ŁOSOSIA Z AWOKADO / Krzysztof Sola
11. ŚLEDZIE W WIŚNIÓWCE / Artur Synowiec
13. PSTRĄG MARYNOWANY PO USTROŃSKU / Jerzy Kołakowski
15. TATAR Z TROCI / Janusz Supiński
17. SAŁATKA Z WĘDZONYM WĘGORZEM / Maciej Jeleń
19. ŚLEDŹ SMAŻONY MARYNOWANY W ZALEWIE OCTOWEJ / Kamil Lepa Smaki ry ne
21. TATAR Z ŁOSOSIA Z JAJKIEM PRZEPIÓRCZYM / Magdalena i Piotr Szpak
23. TATAR Z MARYNOWANEGO ŚLEDZIA / Jan Sokolnicki Ustronia Morskiego
25. ŚLEDŹ Z RODZYNKAMI I MIODEM / Arletta Karabelska
WYDAWCA: 27. FLACZKI Z KALMARA / Grzegorz Czachorowski
URZĄD GMINY USTRONIE MORSKIE 29. ZUPA SZPARAGOWA Z KREWETKAMI / Jacek Sroka
REFERAT PROMOCJI I ROZWOJU 31. ZUPA RYBNA Z RESTAURACJI „NA BOGATO” / Agnieszka i Robert Bogdzińscy
TEL. +48 94 351 41 89 33. CHŁODNIK ZE ŚLEDZIA / Mariola Ostrowska
35. BULION RYBNY Z KLUSECZKAMI Z DORSZA / Beata Mieczkowska-Miśtak
TEKSTY I FOTOGRAFIE POTRAW: 37. CHŁODNIK Z BOTWINY / Maciej Jeleń
Labolatorium Pomysłów
39. DORSZ W PORACH / Stefan Jagiełowicz
KONSULTACJE: 41. DORSZ Z KARMELIZOWANĄ DYNIĄ / Andrzej Hynda
Urszula Czachorowska
Emilia Wróblewska 43. FISHBURGER / Andrzej Synowiec
45. GOŁĄBKI Z DORSZEM W MODREJ KAPUŚCIE / Kacper Axel Miśtak
POZOSTAŁE FOTOGRAFIE: 47. POLĘDWICZKI Z BELONY ZE SZPARAGAMI / Anna Pałczynska
Robert Gauer
Arkadiusz Węgłowski 49. ŁOSOŚ GRILLOWANY Z SOSEM CYTRYNOWYM / Magdalen i Piotr Szpak
51. DORSZ SMAŻONY W MAŚLE AROMATYZOWANYM LAWENDĄ / Olga Sroka
PROJEKT I SKŁAD:
Iwona Wójtowicz
DRUK:
Wydawnictwo Kamera
www.kamerapress.pl