Page 5 - Ryby 2018
P. 5

NADMORSKIE ZAKĄSKI


            S Smmaażżaallnniiaa  rryybb  wwęęddzzoonnyycchh  uu  JJuulliiaannaa Krystyna i Julian Rosińscy





                                                                 SKŁADNIKI:
                                                                 •   250 g wątróbki z dorsza w słoiczku
             Wątróbka z dorsza w sosie własnym stała się największym
             przysmakiem województwa zachodniopomorskiego 2017 r.  •   1 bagietka
             i otrzymała pierwszą nagrodę w konkursie            •   mieszanka sałat
             „Nasze kulinarne dziedzicowo-smaki regionu”.
                                                                 •   chrzan
                                                                 •   suszony pomidor
                                                                 •   1 duża łyżka cukru
                                                                 •   pasta ajwar
                                                                 •   ogórek kiszony
                                                                 •   szczypiorek
                                                                 •   koperek pietruszka do dekoracji
                                                                 •   sól i pieprz do smaku



                                                                 PRZYGOTOWANIE:

                                                                 Bagietkę pokrój i podpiecz w piekarniku, aż się lekko
                                                                 zarumieni. Wątróbki osącz z zalewy, przypraw do smaku solą
                                                                 i pieprzem. Na bagietki nałóż wątróbkę i rozsmaruj.
                                                                 Udekoruj suszonymi pomidorami i ajwarem, ogórkiem
                                                                 kiszonym, listkami sałaty i zieleniny. Podawaj na przystawkę.




                                                                                               Smacznego…





      7
   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10