Page 23 - Ryby 2018
P. 23

FISHBURGER BBeeaacchh  BBaarr  MMAAXX  Szef kuchni – Andrzej Synowiec





            SKŁADNIKI:
            •  4 gotowe bułki do hamburgerów
            •  0,5 główki białej kapusty
            •  800 g fileta z dorsza
            •  4 liście sałaty
            •  pęczek pietruszki
            •  opakowanie rukoli
            •  1 cebula
            •  1 łyżka chrzanu
            •  czerwona cebula
            •  3 jajka
            •  pomidor
            •  ogórek konserwowy
            •  4 łyżki majonezu                                   PRZYGOTOWANIE:
            •  200 ml oleju
                                                                  200 g fileta z dorsza panierujemy w jajku i bułce
            •  200 g bułki tartej                                 i smażymy na oleju. Białą kapustę siekamy.
            •  sól, pieprz, cukier                                Dodajemy zieloną nać pietruszki, sól, pieprz, majonez
            •  sos tatarski                                       i chrzan. Mieszamy i odstawiamy do lodówki.
                                                                  Podgrzaną bułkę kroimy na pół, górną część smarujemy
                                                                  sosem tatarskim, na spód bułki kładziemy surówkę z kapusty,
                                                                  a na nią sałatę, usmażonego fileta z dorsza.
                                                                  Dodajemy 2 plastry pomidora, 3 plastry ogórka,
                                                                  2 plastry czerwonej cebuli, garść rukoli
                                                                  i przykrywamy górną częścią bułki.


                                                                                          Smacznego…


      43
   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28