Page 23 - Ryby 2018
P. 23
FISHBURGER BBeeaacchh BBaarr MMAAXX Szef kuchni – Andrzej Synowiec
SKŁADNIKI:
• 4 gotowe bułki do hamburgerów
• 0,5 główki białej kapusty
• 800 g fileta z dorsza
• 4 liście sałaty
• pęczek pietruszki
• opakowanie rukoli
• 1 cebula
• 1 łyżka chrzanu
• czerwona cebula
• 3 jajka
• pomidor
• ogórek konserwowy
• 4 łyżki majonezu PRZYGOTOWANIE:
• 200 ml oleju
200 g fileta z dorsza panierujemy w jajku i bułce
• 200 g bułki tartej i smażymy na oleju. Białą kapustę siekamy.
• sól, pieprz, cukier Dodajemy zieloną nać pietruszki, sól, pieprz, majonez
• sos tatarski i chrzan. Mieszamy i odstawiamy do lodówki.
Podgrzaną bułkę kroimy na pół, górną część smarujemy
sosem tatarskim, na spód bułki kładziemy surówkę z kapusty,
a na nią sałatę, usmażonego fileta z dorsza.
Dodajemy 2 plastry pomidora, 3 plastry ogórka,
2 plastry czerwonej cebuli, garść rukoli
i przykrywamy górną częścią bułki.
Smacznego…
43