Warsztaty kulinarne - podsumowanie
W ustrońskiej bibliotece odbyły się warsztaty organizowane w ramach projektu Blisko. Głównym celem warsztatów było promowanie książek o tematyce kucharskiej, podróżniczej i książek popularyzujących zdrowe odżywianie. Przy okazji uczestnicy gotowali wraz z ustrońską restauratorką Beatą Banasiak, która przeprowadzała warsztaty, opowiadała o lokalnych przysmakach i pokazywała uczestnikom jak je przygotować.
Zajęcia były tek opracowane, aby uczestnicy zdobyli niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz poznali zdrowe nawyki żywieniowe, a przy tym dobrze się bawili i chętnie do nas wracali.
Warsztaty kulinarne to również świetna okazja do poznania nowych smaków. Podsumowaniem warsztatów była degustacja wykonanych dań.
“Dofinansowano ze środków Ministra Kultury, Dziedzictwa Narodowego i Sportu, w ramach realizacji Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa 2.0. na lata 2021 – 2025”.