XVII edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”
Marszałek Województwa Zachodniopomorskiego, Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego oraz Zachodniopomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Barzkowicach, zapraszają do udziału w XVII edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”. Konkurs odbędzie się 13 maja 2017 r. w Szczecinie.
Konkurs podzielony jest na dwie główne kategorie:
"Najlepszy regionalny produkt żywnościowy" ,
"Najlepszą potrawę regionalną".
Zgłoszenia do udziału w konkursie należy przesłać do dnia 21 kwietnia 2017r.:
- w kategorii "Najlepszy regionalny produkt żywnościowy", zgłoszenia należy przesyłać do Zachodniopomorskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Barzkowicach.
- w kategorii "Najlepszą potrawę regionalną", zgłoszenia należy przesyłać do Urzędu Marszałkowskiego Województwa Zachodniopomorskiego.
Zgłoszenie - potrawa
REGULAMIN - PRODUKT
Kotegoria konkursu "Najlepszy regionalny produkt żywnościowy" odbędzie się na Zamku Książąt Pomorskich w Szczecinie w sali Anny Jagiellonki, natomiast kategoria konkursu "Najlepsza potrawa regionalna" oraz finał konkursu (ogłoszenie wyników) odbędzie się na scenie podczas "Pikniku nad Odrą".