Słodko gorzki smak
Historia sztuki kulinarnej jest niesłychanie ciekawą i inspirująca rzeczą.
Co jedli ludzie przed wiekami? Jak robiono potrawy zanim wynaleziono roboty i kuchenki mikrofalowe. Warsztaty pt. Słodko gorzki smak, przybliżą nam historię oraz produkcję dwóch skrajnie różnych produktów: domowej musztardy oraz cukierków bez cukru. Musztardę robić będziemy z gorczycy z octem jabłkowym. Cukierki na bazie daktyli i rodzynek z dodatkiem, cynamonu, oraz otrębów gryczanych. Wszystko zdrowe, świeże i bez konserwantów.
Z warsztatów wyjdziemy z wiedzą oraz słoiczkiem musztardy ekologicznej i ekologicznych cukierków.
Czy uda się wzbudzić pasję do historii sztuki kulinarnej autorce warsztatów Beacie Mieczkowskiej -Miśtak? O tym przekonamy się wkrótce…….
Zapraszamy już 28 marca (sobota) o godzinie 14:00 do Gminnego Ośrodka Kultury w Ustroniu Morskim.
Ilość miejsc ograniczona !