2015-03-26

Słodko gorzki smak

Historia sztuki kulinarnej jest niesłychanie ciekawą i inspirująca rzeczą.

Co jedli ludzie przed wiekami?  Jak robiono potrawy zanim wynaleziono roboty i kuchenki mikrofalowe. Warsztaty pt. Słodko gorzki smak, przybliżą nam historię oraz produkcję dwóch skrajnie różnych produktów: domowej musztardy oraz cukierków bez cukru. Musztardę robić będziemy z gorczycy z octem jabłkowym. Cukierki na bazie daktyli i rodzynek z dodatkiem, cynamonu,  oraz otrębów gryczanych. Wszystko zdrowe, świeże i bez konserwantów.

Z warsztatów wyjdziemy z wiedzą  oraz słoiczkiem musztardy ekologicznej i ekologicznych cukierków.

Czy uda się wzbudzić pasję do historii sztuki kulinarnej autorce warsztatów Beacie Mieczkowskiej -Miśtak? O tym przekonamy się wkrótce…….

Zapraszamy już 28 marca (sobota) o godzinie 14:00 do Gminnego Ośrodka Kultury w Ustroniu Morskim.

Ilość miejsc ograniczona !

Czytaj także: